Aktualny jadłospis na bieżący tydzień

Numery alergenów występujących w naszych posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzechy
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Miód
  8. Seler
  9. Nasiona sezamu
  10. Dwutlenek siarki
  11. Gorczyca i produkty pochodne

Rozpiska dań na poszczególne dni

śniadanie:

Chleb razowy

z masłem, szynka wiejska, kabanos drobiowy, papryka czerwona, ogórek konserwowy.

Herbata z cytryną.

Mix owoców,

woda mineralna.

1.6.

Obiad:

Zupa przecieranego grochu

z ziemniakami, zieleniną.

Ryż z jabłkami, masełkiem

i cynamonem.

Kompot wieloowocowy.

1.2.6.

Podwieczorek:

Jogurt do picia truskawkowo-bananowy własnej roboty, ciasteczko owsiane maślane.

1.6.

śniadanie:

Zupa mleczna

z płatkami zbożowymi, chleb kukurydziany

z masłem, powidła śliwkowe.

Mix owoców,

woda mineralna.

1.6.

Obiad:

Żurek z kiełbasą

i ziemniakami.

Makaron z mięsem wieprzowym, brokułami i sosem pomidorowym.

Kompot owocowy.

1.6.

Podwieczorek:

Mini knoppers, banan, soczek owocowy.

1.6.

śniadanie:

Chleb słoneczny

z masłem, makrela w sosie pomidorowym

z zieloną pietruszką. Herbata cytryną.

Mix owoców, woda mineralna.

1.3.6.

Obiad:

Zupa pomidorowa

z makaronem, śmietaną

i zieleniną. Risotto z kurczakiem

i warzywami.

Kompot owocowy.

1.6.

Podwieczorek:

Bułka z makiem, masełkiem i kakao.

1.6.

śniadanie:

Zupa mleczna

z płatkami owsianymi, chleb pasterski z dżemem truskawkowym.

Mix owoców, woda mineralna.

1.6.

Obiad:

Zupa krem z kalafiora

z grzankami ziołowymi, śmietaną i zieleniną.

Ziemniaki, jajko gotowane

w sosie chrzanowym, szparaga na masełku.

Kompot wieloowocowy.

1.2.6.

Podwieczorek:

Kisiel truskawkowy, pół banana, mix ciasteczkowy.

1.6.

śniadanie:

Chleb słonecznikowy

z masłem ser żółty salami, pomidor,herbata

z cytryną.

Mix owoców, paszteciki

z kapustą i pieczarkami własnego wyrobu,

woda mineralna.

1.6.

Obiad:

WIGILIA

Barszcz czerwony

z uszkami.

Dorsz panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka.

Kompot z suszonych owoców.

1.2.3.6.

Podwieczorek:

Babka piaskowa, makowiec, sernik śmietankowy. Herbata

owocowa.

1.6.

Skip to content