Numery alergenów występujących w naszych posiłkach
- Zboża zawierające gluten
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzechy
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Miód
- Seler
- Nasiona sezamu
- Dwutlenek siarki
- Gorczyca i produkty pochodne
Rozpiska dań na poszczególne dni
śniadanie:
Chleb razowy
z masłem, szynka wiejska, kabanos drobiowy, papryka czerwona, ogórek konserwowy.
Herbata z cytryną.
Mix owoców,
woda mineralna.
1.6.
Obiad:
Zupa przecieranego grochu
z ziemniakami, zieleniną.
Ryż z jabłkami, masełkiem
i cynamonem.
Kompot wieloowocowy.
1.2.6.
Podwieczorek:
Jogurt do picia truskawkowo-bananowy własnej roboty, ciasteczko owsiane maślane.
1.6.
śniadanie:
Zupa mleczna
z płatkami zbożowymi, chleb kukurydziany
z masłem, powidła śliwkowe.
Mix owoców,
woda mineralna.
1.6.
Obiad:
Żurek z kiełbasą
i ziemniakami.
Makaron z mięsem wieprzowym, brokułami i sosem pomidorowym.
Kompot owocowy.
1.6.
Podwieczorek:
Mini knoppers, banan, soczek owocowy.
1.6.
śniadanie:
Chleb słoneczny
z masłem, makrela w sosie pomidorowym
z zieloną pietruszką. Herbata cytryną.
Mix owoców, woda mineralna.
1.3.6.
Obiad:
Zupa pomidorowa
z makaronem, śmietaną
i zieleniną. Risotto z kurczakiem
i warzywami.
Kompot owocowy.
1.6.
Podwieczorek:
Bułka z makiem, masełkiem i kakao.
1.6.
śniadanie:
Zupa mleczna
z płatkami owsianymi, chleb pasterski z dżemem truskawkowym.
Mix owoców, woda mineralna.
1.6.
Obiad:
Zupa krem z kalafiora
z grzankami ziołowymi, śmietaną i zieleniną.
Ziemniaki, jajko gotowane
w sosie chrzanowym, szparaga na masełku.
Kompot wieloowocowy.
1.2.6.
Podwieczorek:
Kisiel truskawkowy, pół banana, mix ciasteczkowy.
1.6.
śniadanie:
Chleb słonecznikowy
z masłem ser żółty salami, pomidor,herbata
z cytryną.
Mix owoców, paszteciki
z kapustą i pieczarkami własnego wyrobu,
woda mineralna.
1.6.
Obiad:
WIGILIA
Barszcz czerwony
z uszkami.
Dorsz panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka.
Kompot z suszonych owoców.
1.2.3.6.
Podwieczorek:
Babka piaskowa, makowiec, sernik śmietankowy. Herbata
owocowa.
1.6.